Biztonsági felülvizsgálat - Heating Service 2000 Kft - Vécses

Biztonsági felülvizsgálat

Legyen Ön is biztonságban!

A gázvezetékeket és a fogyasztási helyeket rendszeresen át kell nézni, erre a biztonságos használat miatt van szükség. Cégünk vállalja mind társasházak, mind pedig üzleti, ipari fogyasztók hálózatának rendszeres időszaki bevizsgálását, illetve a felmerülő hibák elhárítását.

Társasházak részére 5 évente kötelező

Nem pusztán felesleges adminisztráció - élet és vagyonvédelem, az esetleges robbanások, szivárgások, vagy szénmonoxid okozta tragédiák megelőzésére szolgál.A 19/2012 ( VII.20.) MGM rendeletet szól a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról.

A tulajdonosok felelőssége elvégeztetni

Sok a régen épült ház, sok az elavult gázkészülék és a vezetékek állapota is egyre romlik. Ez a társasház, a tulajdonosok felelőssége! Sem az önkormányzat, sem más hivatal nem illetékes, és nem felelős a társasházak felújításáért, a hibák javításáért.

A szabványok 2012-től szigorodtak, így sok ma még üzemelő gázbojler, kazán, vagy gáztűzhely ennek már nem felel meg.

Kötelező mindent lecserélni?

Ahol semmiféle változás nem történt a lakásokban, olyan kompromisszum született, hogy ahol a régi, akkor érvényes szabályok engedték, ott maradhatott a régi készülék. Azonban, ha változás lesz, például ablakcsere, vagy átépítés, akkor már az új szabályok lépnek életbe.

Változhat a szellőzés kötelező módja, az, hogy üzemelhet-e gázüzemű készülék az adott helyen, illetve gázkazánok esetén a kéménybélelés is kritikus pont.

Gáz felülvizsgálati jegyzőkönyv készül

Ez alapján a fogyasztónak a fennálló hiányosságok megszüntetésére intézkedéseket kell tenni. Ha szükséges el kell készíteni a kivitelezési munkálatok tervét és azt engedélyeztetni kell a szolgáltatóval. (A Tigáz ezt gyorsított eljárásban elvégzi.) A munka végén műszaki ellenőrzést kell kérni a szolgáltatótól.

Ezt mi intézzük Önnek, ha kéri

Megtervezzük, a szabványoknak megfelelően átalakítjuk, illetve engedélyeztetjük is. Amire még szükség lesz

EPH nyilatkozat és vizsgálat - Érintésvédelemi szempontok szerint

A hazai gázszolgáltatók úgynevezett EPH nyilatkozat meglétéhez kötik az új és régi gáz bekötéseket, üzembehelyezéseket. A gáz hálózatra csatlakozás első feltétele, hogy nem csak gáz-üzembiztonság, hanem villamosbiztonság szempontjából is megfelelően kialakított hálózat kerüljön nyomás alá.

EPH vizsgálat célja

Az EPH vizsgálat feladata, hogy elektromos szempontból vizsgálja meg a kérdéses berendezés, épületrész, illetve ezek cső és erősáramú hálózatát.

Az EPH vizsgálat célja, és kötelezettsége a vizsgálat és nem a kivitelezés: a vizsgálat díj tétele a szabványosan kialakított rendszer felülvizsgálata, illetve bizonylatolt megfelelőségi tanúsítása.

A vizsgálati fő szempontok a következők:

  • Mért és méretlen gázcső összekötésének ellenőrzése.
  • PE-N vezető szétválasztási pontjánál (általában a lakás kis elosztója) a PE sínre érkező EPH gerincvezető bekötése megfelelő (általában 6 mm2 Cu flexibilis zöld-sárga vezető) módon.
  • EPH csomópont ( többnyire a cirkó alatt ) kialakítási helyére beérkező összes csővezeték bekötésének, illetve bekötés szükségességének ellenőrzése.